Samenwerken is een eitje

Onze partners

Wij zijn trots op de bedrijven die samen met ons zorgen voor healthy eggs!

Voordat er nieuwe kippen op het bedrijf komen worden de stallen eerst schoongemaakt en ontsmet om zo weer een frisse schone stal te hebben.
De stal wordt van te voren opgewarmd zodat de nieuwe kippen meteen in een aangenaam klimaat kunnen vertoeven.

Onze kippen komen van de broederijen zoals Agromix, Vepymo of Ter Heerdt. Afhankelijk van de keuze die je maakt voor soort kip. Nadat het kuiken uit het ei is gekomen gaat het naar het opfokbedrijf. Zij verzorgen ze totdat de kippen ongeveer 17 weken zijn, daarna kunnen ze op transport naar ons bedrijf. Hier blijven ze ongeveer tot een leeftijd van 90 tot 120 weken. Daarna gaan ze naar de slachterij.

Kippen zijn echte graaneters. Het voer bestaat o.a. uit tarwe, mais, soja en humane verwerkingsproducten. In overleg met onze adviseurs kijken we wat de ideale samenstelling is van het mengvoer voor dat moment. Wij voeren de laatste jaren van Vitelia voeders en Bruekers diervoeders. Vitelia zit daarbij in ons dorp dus altijd dicht in de buurt! Het voordeel van vaste partners is dat je een vertrouwensband met elkaar opbouwt en zij jou én je bedrijf dus goed leren kennen.

De stalinrichting waarin de kippen gehouden worden zijn geleverd door Big Dutchman via Versleijen Agri te Oirlo. Ook deze partner zit dicht in de buurt waardoor je snel kunt schakelen als er iets nodig is.

Onze vaste elektricien is Electro Gommans, dit bedrijf is gehuisvest in Oirlo. Zij zijn met ons bedrijf als het ware meegegroeid en de monteurs kennen het bedrijf. Een voordeel is dat bij calamiteit men snel aanwezig kan zijn, de lijnen zijn kort en een onderdeel is snel gehaald.

Contact

Wij komen graag met jou in contact! Voor vragen of een bezoek aan ons bedrijf.

Stuur een bericht