Over Rievershof

Laten we beginnen...

Op een zonnige dag in 1930..

Op 16 juli 1930 wordt de basis gelegd van het huidige bedrijf. Bernard en Mina Janssen vragen een vergunning aan voor het bouwen van een boerderij met pluimveeschuur. Het begint als een gemengd bedrijf met koeien, varkens en scharrelpluimvee met daarlangs een akkerbouw-tak.

Lambert en Nelly zetten koers

In 1963 zetten Lambert en Nelly Janssen het bedrijf voort en gaan zich vanaf 1970 meer richten op het houden van alleen pluimvee in kooihuisvesting. In 1976 gaan de laatste koeien weg en wordt het een volwaardig legpluimveebedrijf. Bernard en Mina Janssen wonen dan nog op de boerderij in een eigen woongedeelte en helpen nog mee met de werkzaamheden tot op hoge leeftijd. 

Verbouwen en moderniseren

In 1982 wordt de boerderij verbouwd en gemoderniseerd. Het bedrijf bestaat inmiddels uit 3 stallen met een inpak/opslagruimte en mestopslag. Vanaf 2002 worden de bestaande stallen voorbereid voor de omschakeling naar de nieuwste versie van kooihuisvesting.

De 3e generatie Janssen klopt aan

In 2004 treed de derde generatie toe op het bedrijf en neemt Alex Janssen het bedrijf over. In 2010 wordt de eerste scharrelstal in gebruik genomen. En in 2012 wordt het laatste oude type kooi vervangen door de nieuwste type koloniekooi.

Klaar voor de toekomst

In 2016 wordt de Freilandstal gerealiseerd. Het gehele bedrijf is daarbij voorzien van zonnepanelen. Deze produceren 0.5 megawatt aan stroom op jaarbasis die zelf wordt gebruikt en bij piekproductie teruggeleverd. In 2018 zijn een nieuw kantoor, kantine, hygiënesluis en verblijfsruimtes gerealiseerd. 

Al sinds 1930 Healthy Eggs!

Een ei is een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het is veelzijdig in gebruik, voor elk moment van de dag! Daarbij is het betaalbaar voedsel voor iedereen.

Wij dragen daar graag aan bij en zorgen dus voor HEALTHY EGGS!

Contact

Wij komen graag met jou in contact! Voor vragen of een bezoek aan ons bedrijf.

Stuur een bericht