We love healthy eggs

Een ei is gezond, puur en een onbewerkt product.

7 dagen per week zorgen wij met ons personeel voor de kippen en dragen wij zorg voor het verpakken van de eieren.

Een ei is gezond, puur en een onbewerkt product. In een ei zitten alle voedingsstoffen om een nieuw leven te laten groeien! Eieren zijn een eiwitbron, ze bevatten veel goede stoffen zoals vitamine A en B en bovendien zijn ze laag in calorie gehalte. Een ei is een echte vitaminebom en dus een goede aanvulling bij je ontbijt, lunch, in een dieet of als maaltijdvervanger.

Een ei is een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het is veelzijdig in gebruik, voor elk moment van de dag! Daarbij is het betaalbaar voedsel voor iedereen! Een healthy egg is dus een goede gezonde, verantwoorde snack!

Afzet en verwerking

De eieren worden dagelijks op speciale pallets verpakt door middel van een robot. Daarnaast hebben we een ei-tillift, waarmee we de eieren op een pallet zetten. Op één pallet kunnen 10.800 eieren. Deze pallets gaan op transport met een vrachtwagen naar een pakstation dan wel een brekerij, kokerij, pellerij of ververij. Afhankelijk van het type ei, de leeftijd, soort kip en de marktvraag ontstaat er een bestemming voor het ei. Wij produceren code 1(vrije uitloop ei), code 2 (scharrel ei) en code 3 (kolonie ei). Verder heeft ieder bedrijf een uniek bedrijfsnummer dat samen met de code van het ei erop wordt geprint. Zo is het ei altijd terug te traceren. Via de play store of app store kan men zelfs de eicode-app downloaden. Zo kun je altijd zien waar je ei vandaan komt.

De eerste eieren tot een gewichtsklasse van 59 gram gaan naar kokerij, pellerij, en ververij. Tot 65 gram gaan de eieren de klein-verpakking in en als tafel-ei naar de consument. Eieren buiten deze gewichtsklasse gaan naar de brekerij (industrie). Hier wordt het ei gefragmenteerd in eiwit, eidooier dan wel heel ei. Dit is dan weer een grondstof voor bijvoorbeeld mayonaise of bakproducten.

Voorlichting

Als pluimveesector vinden wij het belangrijk dat er goede en eerlijke informatie en voorlichting te vinden is. Daarom zijn wij al jaren donateur van Blij met een Ei! Deze stichting heeft foldermateriaal, posters, banners en Eggazines die besteld kunnen worden. Tevens hebben ze educatieve pakketten voor scholen. Verder mogen alle leden van Blij met een Ei gebruik maken van de materialen en banners die men heeft, bijvoorbeeld bij een open dag of voor een voorlichting op je eigen bedrijf. Kijk voor meer informatie op www.blijmeteenei.nl.

Schoolklassen of groepen studenten zijn ook altijd welkom. We laten graag zien waar het ei vandaan komt.

Vanwege de hygiëne is douchen en bedrijfskleding verplicht. Grote schoolklassen kunnen dan meestal niet de stal betreden, maar er valt genoeg te zien en te vertellen bij bijvoorbeeld de ei-inpakmachine.

mmmEggies
ei-promotie in Nederland

Vijf jaar geleden vonden een aantal pluimveehoudsters dat het tijd werd om meer te gaan doen aan ei promotie in Nederland voor ieder soort ei. Inmiddels is er heel veel gebeurd in vijf jaar tijd. Ik – Ingrid Janssen – ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze club! We hebben in maart 2019 een mooi promotiefilmpje opgenomen ter ere van ons jubileum een hoogtepunt!

De website site is onlangs vernieuwd.
Neem gerust eens een kijkje op de website en maak kennis met de mmmEggies:
www.mmmeggies.nl/mmmeggies/ingrid-janssen

Contact

Wij komen graag met jou in contact! Voor vragen of een bezoek aan ons bedrijf.

Stuur een bericht